biografie

Kees de Dreu – Slagwerk

Op jonge leeftijd marcheerde ik al bij de lokale drumband en ging ik in Middelburg naar de muziekschool om meer te leren over trommelen. Mijn docent Jan Anthonisse bracht de liefde voor slagwerk enthousiast over. Daar had ik ook de eerste ervaring van een ensemble met alleen slagwerkers. Daar speelden we stukken van zeer uiteenlopende muziekstijlen. Een diepe indruk maakte in die tijd een concert van Les Percussions de Strasbourg. Een vervolg naar de vakopleiding kon niet uitblijven.
In Den Haag studeerde ik slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium. Ook traditionele Senegalese djembé- en sabar- muziek kwamen tijdens de opleiding aan bod. Eenmaal gegrepen door de klank van de vibrafoon (bijv. Mike Mainieri bij Steps Ahead) heb ik nog enkele jaren jazz-opleiding op dit instrument gevolgd bij Frits Landesbergen. Met verschillende bands en orkesten heb ik door heel Europa getoerd en ook slagwerk in theaters is mij niet vreemd.


Je kunt bij mij terecht voor klassiek slagwerk, drumstel, Braziliaans Batucada en melodisch slagwerk. Naast deze slagwerklessen geef ik ook workshops percussie streetbeats of Brazil aan (grote) groepen.

Als docent slagwerk actief bij:
Muziekschool Het Klooster in Woerden
De Wissel in Bodegraven
MOZ-Art in Nieuwerkerk aan den IJssel
School of Music in Rotterdam
maXMusic
Kleinkunstig